Marockanska polisen efter dubbelmordet. - / AFP
Turistmorden i Marocko

Ytterligare nio gripna för turistmorden i Marocko

Ytterligare nio personer har gripits misstänkta för dubbelmordet på de skandinaviska turisterna i Marocko, skriver Ekstrabladet.

Personerna ska enligt den marockanska polisen ha koppling till samma nätverk som de fyra männen som tidigare gripits misstänkta för morden. Enligt polisen hade de planer på att göra fler attacker.

Norska Maren Ueland och danska Louisa Vesterager Jespersen befann sig i landet för att vandra. De hittades döda på måndagen.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Turistmorden i Marocko

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer