Maria Wetterstrand/Isabella Lövin. Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jävsanklagelserna mot Wetterstrand

Wetterstrand: Informerade om uppdrag – inte aktier

Det tidigare MP-språkröret Maria Wetterstrand sa i går till DN att hon informerat regeringen om sitt aktieinnehav samt sin styrelsepost i Cortus Energy, men nu hävdar hon att hon missuppfattat frågan.

– Jag uppfattade frågan om att det handlade om styrelseuppdraget och det har jag informerat om, säger hon till DN.

Wetterstrand informerade om styrelseuppdraget i samband med att hon tillsattes som utredare, däremot informerade hon om aktieinnehavet i februari i år.

Det tidigare MP-språkröret ledde regeringens utredning om bioflygbränsle och satt samtidigt i styrelsen för ett bolag som utvecklas miljövänliga drivmedel.

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Idag 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

Igår 11:35
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer