Dagens börs

Wall Street steg efter de positiva handelssignalerna

Torsdagens handel på Wall Street bjöd på genomgående stigande index efter att Kina tonat ner retoriken i handelskonflikten med USA och avstått från vedergällningar mot nya amerikanska tullar.

Vid stängning såg de ledande indexen ut så här:
• S&P 500: +1,3%
• Nasdaq: +1,5%
• Dow Jones: +1,3%
På torsdagen sa Gao Feng, talesperson för Kinas handelsdepartement, att landet är redo att lösa handelskonflikten med en ”lugn” attityd. Något senare sa USA:s president Donald Trump att USA och Kina ska ”ha ett samtal på en annan nivå” under torsdagen, utan att utveckla närmare vad han menade.

Alla var dock inte lika optimistiska som marknaden. Jeffrey Blanchard, forskningschef på investeringsfirman BOS, tycker inte att investerarna ska hoppas på ett snart slut på handelskonflikten.

– Jag är varken mer optimistisk eller pessimistisk. Vi befinner oss i en situation där USA:s president kan diktera politiken på ett ögonblick via Twitter, säger han till CNBC.

Bland enskilda aktier märktes bland annat handelskänsliga Boeing och Caterpillar som steg 0,8 respektive nästan 2,5 procent.

Maskintillverkaren Deere ökade också 2,5 procent efter att bolaget presenterat en ny vd i John C May. Han tillträder i november.

Även techaktier lyfte på de positiva handelssignalerna. Apple steg 1,7 procent medan Microsoft ökade 3,5 procent.

New York-börserna i går
• S&P 500: 0,7 %
• Nasdaq: 0,4 %
• Dow Jones: 0,8 %

Börstjänster

Nyheter och analys

Kalender

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer