BRENDAN MCDERMID / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Wall Street stängde högre trots deppig makrodata

Wall Street-börsernas ledande index fortsatte klättra försiktigt, efter en inledande kalldusch från ny makrodata som visade sig oväntat svag. Vid stängning såg det ut så här:


• S&P 500: +0,8%
• Nasdaq: +1,1%
• Dow Jones: +0,4%

Tidigare under eftermiddagen släppte ISM tjänstedelen av sitt inköpschefsindex, vilket kom in klart svagare än väntat för september. Börserna vek tvärt nedåt efter att statistiken kom in.

Enligt CNBC innebar statistiken också att investerarnas förväntningar på ytterligare räntesänkningar från Federal Reserve ökade, vilket bidrog till återhämtningen.

ISM:s industridel som släpptes tidigare under veckan var den svagaste på tio år och var en bidragande faktor till de breda fallen som de globala börserna genomgått de senaste dagarna.

Techaktier inledde dagen i motvind, för att sedan återhämta sig och gå i bräschen för uppgångarna. Amazon var upp 0,3 procent och Alphabet stängde på plus 0,9 procent.

Facebook handlades vid stängning upp 2,4 procent, efter att techjätten meddelat att man lanserar en ”Snapchat-utmanare”, en chattapp för Instagram. Snaps aktie sjönk å sin sida 3,4 procent.

Teslas aktie stängde på minus 4,5 procent, efter att elbilsbolaget släppt nya försäljningssiffror för det tredje kvartalet. Tillväxten föll inte alla i smaken.

”Gårdagens släpp var den första gången sedan vi började följa aktien som vi undrade om tillväxten i efterfrågan håller på att plana ut”, skriver JMP Securities, som nedgraderar rekommendationen för Tesla, enligt CNBC.

New York-börserna i går
• S&P 500: −1,9%
• Nasdaq: −1,6%
• Dow Jones: −1,9%

Börstjänster

Nyheter och analys

Kalender

Toppnyheter

Adam Schiff. J. Scott Applewhite / TT NYHETSBYRÅN
Anklagelserna mot Trump

Schiff: Trumps agerande mycket värre än Watergate

Att villkora militärt bistånd till Ukraina mot gentjänster, såsom Demokraterna anser att Donald Trump gjort, är mycket värre än det Richard Nixon gjorde under Watergate-skandalen. Det säger den demokratiske ordföranden i underrättelseutskottet, Adam Schiff, som leder förhören i den pågående riksrättsutredningen, skriver AFP.

Han menar att Trump genom sitt agerande svikit en allierad, som dessutom ligger i krig.

– Det är betydigt värre än en tredje klassens inbrott i Demokraternas högkvarter, sa Schiff, när de öppna förhören i dag avslutades.

Igår 22:14
Joe Biden, Bernie Sanders, Kamala Harris, Andrew Yang och Tom Steyer.  ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
undefined

Sanders: Trump är tidernas mest korrupta president

Under debatten mellan tio av Demokraternas primärvalskandidater i natt togs frågan om den pågående riksrättsutredningen mot president Donald Trump upp.

– Jag tror inte att det är en bra idé att vi rättar oss efter Trumps retorik och säger ”lås in honom”. Vi måste ena landet, sa den före detta vicepresidenten Joe Biden.

Bernie Sanders tryckte på vikten av att ingen amerikan står över lagen, men ville samtidigt betona att USA trots allt inte är så polariserat som det kan verka.

– Han är förmodligen den mest korrupta presidenten i modern tid, men vi kan inte bara fokusera på Donald Trump. Om vi gör det förlorar vi valet, sa han.

Elizabeth Warren gjorde en passning till gårdagens kongressutfrågning av EU-ambassadören Gordon Sondland, som tidigare ska ha bidragit med stora belopp till Trumps kampanj:

– Vi kommer inte att ge ambassadörsposter till den högst bjudande, sa hon.

Även Kamala Harris var på offensiven och kallade Trump för en brottsling som bor i Vita huset.

Igår 03:35
Läs mer om Anklagelserna mot Trump

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer