Dagens börs

Verkstadsbolag draglok på stark Stockholmsbörs

Stockholmsbörsen avslutade veckans handel med tydliga uppgångar där verkstadsjättar agerade draglok. De ledande indexen stängde som följer:
OMXSPI: +1,8 procent
OMXS30: +1,7 procent
På OMXS30-listan gick Boliden starkast med en uppgång på på 4,7 procent. Verkstadsbolagen Autoliv, Volvo, Assa Abloy och SKF var också med och drog upp storbolagsindexet efter att bolagen stigit drygt 3 procent vardera.

Evolution Gaming lyfte drygt 3 procent efter att bolaget fått klartecken om att skala upp verksamheten i Georgien. Aktien har rusat över 75 procent i år.

Bland rapportbolagen noteras en uppgång på 4,6 procent för Erik Selins fastighetsbolag Balder. Även installationsjätten Bravida steg nära 4 procent medan medicinbolaget Medcap föll 2,5 procent.

De senaste dagarnas stora vinnare är mobilspelbolaget G5 Entertainment. Efter torsdagens rapport rusade aktien 17 procent och på fredagen steg aktien ytterligare 7 procent efter att vd:n Vlad Suglobov ökat innehavet i bolaget med 20 000 aktier för drygt 2,5 miljoner kronor.

New York-börserna i går
S&P 500: 1,2 %
Nasdaq: 1,4 %
Dow Jones: 0,9%

Börstjänster

Nyheter, analys & rekar

Kalender

Toppnyheter

Arkivbild.  OLIVIER DOULIERY / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Amerikansk arbetslöshet lägre än väntat i juli

Den amerikanska arbetslösheten uppgick i juli till 10,2 procent från 11,1 procent i juni. Det är lägre än de 10,5 procent som analytikerna hade väntat sig.

Totalt ökade antalet sysselsatta, exklusive jordbrukssektorn, med nära 1,8 miljoner arbetstillfällen. Även det något högre än förhandsestimaten indikerat, skriver CNBC.

Det visar färsk statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Enligt en enkät från Reuters hade ekonomer väntat sig en lägre sysselsättningstillväxt i juli än rekordhöga 4,8 miljoner i juni.

5 tim
Donald Trump. Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump stöder nytt krispaket till flygbranschen

Ett nytt krispaket är på väg till den amerikanska flygindustrin. Förslaget på det nya krispaketet som är värt 25 miljarder dollar, motsvarande omkring 216 miljarder kronor, får nu stöd av president Trump, skriver CNBC.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi håller igång flygbolagen. Oavsett om förslaget kommer från demokraterna eller republikanerna är jag verkligen för. Vi kan inte förlora vårt transportsystem, sa Donald Trump på en presskonferens i natt.

Flygbolagen blev också stora vinnare på Wall Street i går. Bland annat rusade American Airlines över 9 procent.

Igår 05:41
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Erna Solberg. Håkon Mosvold Larsen / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – globalt

Norge förbjuder servering av alkohol efter midnatt

Norge förbjuder restauranger och barer att servera alkohol efter midnatt, meddelar regeringen på en pressträff. Förändringarna träder i kraft i morgon och gäller i hela landet. Regeringen kommer att utvärdera åtgärden i början av september.

Anledningen är att antalet fall av coronaviruset börjat öka i landet.

– Det finns ett samband mellan alkoholkonsumtion och hur man uppträder, säger statsminister Erna Solberg till Børsen.no.

I mars meddelade Oslo lokala utskänkningsbegränsningar. Då stoppades all alkoholförsäljning efter 20.30.

Idag 12:10
Läs mer om Coronavirusets spridning – globalt