Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kompetenskrisen

Varannan svensk beredd att omskola sig för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden

En av fem svenskar planerar att byta jobb under det kommande året. Och varannan kan tänka sig att skola om sig till något av de yrken som Arbetsförmedlingen klassar som bristyrken, för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Det skriver Dagens Industri och hänvisar till en undersökning från bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.

Att så många kan tänka sig att skola om sig kan enligt Johan Lagercrantz, vd på Randstad Sverige, delvis bero på det ekonomiska läget.

– Jag tror att det finns flera olika anledningar, men en är att vi har haft en lång period av högkonjunktur, säger han till DI.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer