Bilderna släpptes av Pentagon på måndagen TT NYHETSBYRÅN
USA:s fejd med Iran

USA släpper nya bilder: Ska peka ut Iran för attacker

Den amerikanska militären har släppt nya bilder som man menar visar hur Irans revolutionsgarde hämtar en odetonerad mina från den japanska oljefartyget Kokuka Courageous som attackerades i förra veckan i Omanbukten. Det rapporterar Reuters.

Bilderna uppges vara tagna från en amerikansk militärhelikopter.

”Iran är ansvarigt för attacken baserat på filmbevisen och de resurser och kunskaper som krävs för att snabbt ta bort en fästande mina som inte detonerat”, meddelar det amerikanska försvaret i ett uttalande.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer