Bundesliga startade i helgen, här Köln mot Mainz på söndagen/Aleksander Ceferin. Bildbyrån/TT
Coronavirusets spridning – globalt

Uefas besked: Alla ligor måste vara klara i augusti

Alla nationella ligor, samt Champions League och Europa League ska spelas klart senast i augusti. Det är det europeiska fotbollsförbundet Uefas besked på söndagen.

– Jag tror att majoriteten av ligorna kommer hinna spela klart, säger Uefas ordförande Aleksander Ceferin till till beIN Sports.

Merparten av Europas toppligor fick avbrytas i mars på grund av coronapandemin. Flera ligor hoppas nu följa Tysklands exempel där de två högstaligorna på herrsidan startade i helgen.

Det är oklart om Allsvenskan åsyftas, vars säsong ligger ett halvt år före de flesta andra ligor.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige