Annegret Kramp-Karrenbauer. FABRIZIO BENSCH / TT NYHETSBYRÅN
Merkels Tyskland

Tyska regeringens framtid hänger på krisens SPD

Tysklands kristdemokratiska CDU vill fortsätta regera tillsammans med socialdemokraterna SPD – trots SPD:s oväntade partiledaravhopp i helgen, rapporterar flera medier.

CDU-ledaren Annegret Kramp-Karrenbauer säger på måndagen att partiet är fortsatt villigt att ta ansvar för landet och att det är upp till SPD om ett nyval kommer att utlysas före 2021 eller inte, rapporterar AFP.

SPD:s ledare Andrea Nahles meddelade sin avgång i helgen efter ett svagt resultat i EU-valet – men vem som ska ta över efter henne är oklart. Die Tageszeitung skriver under rubriken ”Skitjobb bortskänkes” att det måste vara någon som tycker om ”att få på käften”, skriver TT.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer