Forskning & tech

Twitter har legat nere på flera håll i världen

Twitter låg under torsdagskvällen nere på flera håll i världen. Användarrapporter om att det inte gick att komma åt mikrobloggen började strömma in strax efter 21-tiden på torsdagskvällen. Användarna möttes av texten ”Något är fel rent tekniskt. Tack för din uppmärksamhet – vi ska fixa till det och ha saker i ordning snart igen”.

Enligt sajten Downdetector kom flest felrapporter från den amerikanska östkusten samt de västra delarna av Europa. Vad felet berodde på är oklart.

Tjänsten tycks nu fungera som den ska igen.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer