Privat/privat/TT
Turistmorden i Marocko

Två tysta minuter i Norge för de mördade kvinnorna

Hundratals personer har i dag hållit två tysta minuter för att hedra de skandinaviska kvinnor som mördades brutalt i Marocko i december, skriver AFP.

De samlades i den norska staden Bo för att hedra 28-åriga Maren Ueland från Norge och 24-åriga Louisa Vesterager Jespersen från Danmark. De båda var studenter på orten.

– Det här är väldigt svårt för oss alla, särskilt för studenterna som bodde och studerade med dem, säger fakultetschefen Anette Bischoff.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer