Sveriges OS-satsning

Tunga näringslivstoppar stöder OS i Stockholm

Nu ställer sig tunga företrädare för näringslivet bakom satsningen på ett vinter-OS i Stockholm. I en debattartikel i DN skriver bland andra Spotifys grundare Daniel Ek, Cristina Stenbeck, Petter Stordalen och Jacob och Marcus Wallberg att ett OS kan bidra till ett mer sammanhållet samhälle.

”Att vara värd för ett av världens största evenemang kommer att skapa positiva avtryck i många år framöver. De största vinsterna med ett värdskap ser vi i de möjligheter som kan skapas för yngre generationer, där några av de största samhällsutmaningarna finns”, skriver näringslivstopparna.

I debattartikeln uppger de att idrotten spelar en viktig roll för en framgångsrik integration och att näringslivet kan och vill spela en större roll i detta avseende. Höjdarna menar att OS-satsningens nya finansieringsupplägg gör att riskerna minskar för att notan skulle bli för dyr för skattebetalarna.

De listar också flera fördelar som ett OS i Stockholm, Åre och Falun för med sig. Bland annat skulle ungas möjligheter att utöva sport öka, Sveriges lyskraft som varumärke skulle stärkas, besöksnäringen skulle få en injektion och handeln med omvärlden skulle främjas.

Debattörerna

Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan och integrationsexpert Stockholms Handelskammare

Urban Edenström, ordförande Stockholms Handelskammare

Natalia Brzezinski, vd Brilliant minds

Daniel Ek, grundare av Spotify

Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms handelskammare

Johan Oljeqvist, vd Fryshuset och styrelseledamot Stockholms Handels­kammare

Cristina Stenbeck, företagsledare

Petter Stordalen, ägare av företagsgruppen Strawberry

Bengt Thorsson, vd Permobil group

Jacob Wallenberg, företagsledare

Marcus Wallenberg, företagsledare

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer