Angela Merkel.  Markus Schreiber / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Merkels Tyskland

”Tuffa slag mot Merkel som hoppades på smidigt slut”

Om Angela Merkel hoppades på ett smidigt slut på sin långa tid som Tysklands förbundskansler är verkligheten en helt annan, skriver CNN:s Atika Schubert i en analys där hon räknar upp flera motgångar.

Bland annat har Merkels utvalda efterträdare, CDU-ledaren Annegret Kramp-Karrenbauer, dykt i opinionsundersökningarna efter en rad misstag. Dessutom vacklar Merkels regeringskoalition efter att socialdemokratiska SPD:s ledare Andrea Nahles i helgen oväntat valde att avgå.

Spiegels Nils Minkmar förklarar SPD:s problem med att partiet är en utbränd maskin, där för få personer på toppen har haft för många uppgifter: ”Nu måste partiet börja om från början”, skriver han.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer