Donald Trump. TT.
Trumps Amerika

Trumps prisattack på läkemedelsbolag stoppas

En federal domare stoppar Vita husets krav på att läkemedelsbolag ska uppge priset när de gör reklam i tv, skriver New York Times. Lagen skulle ha trätt i kraft denna vecka. Vita huset överskred sina befogenheter, anser domaren.

– Det är upprörande att en Obama-nominerad domare sätter sig i knät på läkemedelsjättarna för att fortsätta att hålla läkemedelspriserna hemliga för det amerikanska folket, säger Judd Dee, talesperson för Vita huset.

Hälsodepartementet ska nu konsultera justitiedepartementet om nästa steg. Justitiedepartementet har inte gått att nå för en kommentar, skriver NYT.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer