Donald Trump. Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Trumps Amerika

Trump: USA ska få världens billigaste läkemedel

Donald Trumps administration förbereder en exekutiv order som ska leda till att USA:s läkemedelspriser sänks så att de matchar det land som har världens lägsta priser. Det sa presidenten till reportrar på fredagen, skriver flera medier.

– Som ni vet så har andra länder i åratal betalat mindre för läkemedel än vad vi gör, skillnaden har ibland varit 60–70 procent, sa Trump.

Han anklagade läkemedelsföretag för att ha utnyttjat systemet under en lång tid genom att driva upp priserna högre i USA än i grannländerna Kanada och Mexiko.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer