Annie Lööf. Hanna Franzén/TT / TT NYHETSBYRÅN
Centerpartiets framtid

Trots Lööfs kritik – har själv krävt omskärelseförbud

Annie Lööf har uttryckt besvikelse över det beslut hennes parti tog i helgen om att verka för ett förbud av omskärelse av pojkar som inte sker på medicinsk grund. Men tidigare har hon själv motionerat i riksdagen om ett förbud, skriver Expressen och Aftonbladet.

”Det är inga andra kroppsstympningar som i dag accepteras, så varför ska stympning av pojkars könsorgan accepteras?”, skrev hon bland annat.

I en motion från riksdagsåret 2007/2008 krävde hon att förbudet mot könsstympning skulle göras könsneutralt. Sedan dess har hon dock bytt hållning i frågan.

”Det stämmer att jag har motionerat om detta för 12 år sedan som ny riksdagsledamot, men jag ändrade uppfattning bara något år efter det” , skriver C-ledaren i en kommentar till Expressen.

Tidigare rapportering

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Centerpartiets framtid

Toppnyheter

Arkivbild.  OLIVIER DOULIERY / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Amerikansk arbetslöshet lägre än väntat i juli

Den amerikanska arbetslösheten uppgick i juli till 10,2 procent från 11,1 procent i juni. Det är lägre än de 10,5 procent som analytikerna hade väntat sig.

Totalt ökade antalet sysselsatta, exklusive jordbrukssektorn, med nära 1,8 miljoner arbetstillfällen. Även det något högre än förhandsestimaten indikerat, skriver CNBC.

Det visar färsk statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Enligt en enkät från Reuters hade ekonomer väntat sig en lägre sysselsättningstillväxt i juli än rekordhöga 4,8 miljoner i juni.

5 tim
Donald Trump. Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Trump stöder nytt krispaket till flygbranschen

Ett nytt krispaket är på väg till den amerikanska flygindustrin. Förslaget på det nya krispaketet som är värt 25 miljarder dollar, motsvarande omkring 216 miljarder kronor, får nu stöd av president Trump, skriver CNBC.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi håller igång flygbolagen. Oavsett om förslaget kommer från demokraterna eller republikanerna är jag verkligen för. Vi kan inte förlora vårt transportsystem, sa Donald Trump på en presskonferens i natt.

Flygbolagen blev också stora vinnare på Wall Street i går. Bland annat rusade American Airlines över 9 procent.

Igår 05:41
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Erna Solberg. Håkon Mosvold Larsen / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – globalt

Norge förbjuder servering av alkohol efter midnatt

Norge förbjuder restauranger och barer att servera alkohol efter midnatt, meddelar regeringen på en pressträff. Förändringarna träder i kraft i morgon och gäller i hela landet. Regeringen kommer att utvärdera åtgärden i början av september.

Anledningen är att antalet fall av coronaviruset börjat öka i landet.

– Det finns ett samband mellan alkoholkonsumtion och hur man uppträder, säger statsminister Erna Solberg till Børsen.no.

I mars meddelade Oslo lokala utskänkningsbegränsningar. Då stoppades all alkoholförsäljning efter 20.30.

5 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – globalt