Människor blickar ut mot den mörka himlen över New Orleans i väntan på Barry. SETH HERALD / AFP
Orkansäsongen

Tropiska stormen Barry närmar sig New Orleans

Den tropiska stormen Barry är på väg mot delstaten Louisiana i USA som har utlyst nödläge, rapporterar amerikanska medier och myndigheter. Stormen väntas nå land innan helgen och stora mängder regn kan skapa stor förstörelse. Människor uppmanas att evakuera från delar av New Orleans.

Översvämningar har redan kommit under veckan och Barry kan växa till en orkan innan den når land. För New Orleans blir det ett test av nya säkerhetsåtgärder sedan staden drabbades av orkanen Katrina år 2005, då runt 1 500 personer dog.

New Orleans, Louisiana

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer