Arkivbilder från tågstation respektive Paris.  TT.
Klimatomställningen

Trafikverket ska utreda nya nattåg till kontinenten

Trafikverket väntas i veckan få i uppdrag av regeringen att utreda möjligheten att göra det lättare att ta nattåget ut i Europa. Lennart Kalander, avdelningschef på Trafikverket, säger till Ekot att myndigheten tidigare inte gjort någon grundlig utredning av nattågstrafiken och att det är positivt att nu få chansen.

– Vill man ha nattåg ut i Europa så behöver man göra den här utredningen till att börja med.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth sa till DN under måndagen att satsningen dels är ett svar på en faktisk efterfrågan, dels ett sätt att bedriva klimatpolitik.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer