Virginia Mayo / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Företagande i praktiken

Tips från experten: Så fixar du 100 nya kunder på en vecka

Med rätt annonsering går det att fixa 100 nya kunder på en vecka menar Michael Wahlgren, expert på sökmotormarknadsföring. Han delar med sig av sina fem bästa tips till tidningen Entreprenör.

  1. Google och Facebook dominerar – vill du nå nya kunder är Google och Facebook de bästa valen.
  2. Annonsera för snabba resultat – snabbaste sättet att skaffa sig nya kunder är att annonsera. Att nå en organisk synlighet, hos Facebook och Google, tar det längre tid.
  3. Hitta sökord och målgrupper – för att annonsera rätt gäller det att lista ut vilka sökord dina potentiella kunder använder när de söker på internet. Motsvarigheten på Facebook är att komma fram till vilka målgrupper som är bäst för dig att annonsera mot.
  4. Testa dig fram – för att lyckas gäller det att testa sig fram. Facebook och Google erbjuder en uppsjö av möjligheter för att optimera din annonsering så ta reda på vilka sökord, målgrupper och annonser som ger dig nya kunder. Det som fungerar fortsätter du med.
  5. Räcker en vecka? – Normalt vill du att dina annonser ska visas tillräckligt många gånger innan du beslutar dig för om de fungerar eller inte. Utmaningen med att nå hundra kunder på en vecka är att du inte har lyxen att vänta hur länge som helst, du måste ändra annonseringen dagligen för att hitta rätt och lyckas.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer