Åtvidabergsspelare under säsongen 2015 då klubben fortfarande låg i allsvenskan / Tor Arne-Fredheim TT
Sport

Tidigare tränare misstänker matchfixning i Åtvidaberg

Tor-Arne Fredheim, tränare i Åtvidabergs FF förra säsongen, är i princip övertygad om att det förekom matchfixning i klubben och att det var en starkt bidragande orsak till att laget i höstas åkte ur division ett.

– Det där påverkade enormt ... allt ... hur tabellen blev till slut, säger han till Sportbladet.

Klubbens tidigare ordförande Muharrem Demirok säger att styrelsen befarade att det fanns en koppling mellan matchfixning och hemliga sponsormiljoner från Dubai.

Demirok säger att den dåvarande styrelsen tog upp den misstänkta matchfixningen med Svenska Spel, som dock inte kom fram till något.

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer