Greta Thunberg/Annie Lööf i Almedalen.  TT.
Klimatomställningen

Thunberg om partiledarnas tal: ”De har ingen insikt”

Klimataktivisten Greta Thunberg är inte imponerad av partiledarnas tal i Almedalen. I ett Twitterinlägg skriver hon att hon lyssnat på alla talen och att det inte finns ”ens en början” till insikt hos ett enda parti.

”Ett mer och mer medvetet val förstås, samtidigt som klockan tickar. Det är skrämmande.”

Även klimatforskaren Kimberly Nicholas vid Lunds universitet är kritisk till partiledarnas förslag på miljöområdet. Enligt henne kommer bara ett enda förslag under Almedalsveckan i närheten av vad som krävs för att nå klimatmålen – Miljöpartiets planer på att stoppa fossila bränslen på bensinstationer senast 2030.

Läs mer från Almedalsveckan

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer