Lastbilen som användes vid terrorattentatet  bärgas bort, april 2017 Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dådet på Drottninggatan

Terroroffer söker nåd hos regeringen – ska utvisas

Iryna, som miste benet i terrorattentatet i Stockholm 2017, söker nåd hos regeringen efter att ha fått besked om utvisning, skriver Dagens Nyheter.

Hennes advokat Henrik Hoffman medger att det skulle vara unikt om regeringen tog sig an fallet. Samtidigt pekar han på att det är Irynas sista hopp eftersom Migrationsdomstolen inte beviljar prövningstillstånd.

– De rena domstolsmöjligheterna är uttömda och det som återstår är faktiskt ett rent politiskt beslut, säger han till tidningen.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer