Huset i Vallentuna där paret hittades mördade. Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Inrikes

Tennisvännerna: Var kanske inte hon som sms:ade oss

Vänner till kvinnan som hittades mördad i en villa tillsammans med sin sambo fattade misstankar redan under den gångna helgen om att något var fel, skriver Expressen.

Kvinnan i 50-årsåldern var aktiv i den lokala tennisklubben och skulle ha spelat match men ställde i all hast in sin medverkan via sms.

– Det var ett nytt märkligt beteende. Det är ju bara teorier, men i efterhand har vi fått känslan att det kanske inte var hon som skrev sms:et, säger Nicklas Berglund, verksamhetsansvarig i klubben, till Expressen.

När tennisvännerna inte fick kontakt med paret och hört att hon inte varit på jobbet larmade de polisen.

Polisen tror att paret mördats och enligt uppgifter till Aftonbladet är en av teorierna att det rör sig om ett rånmord.

Läs också

Toppnyheter

TT
Dagens börs

Stockholmsbörsens nya ras: ”Total härdsmälta”

Stockholmsbörsens ledande index rasar på nytt och alla storbolagen i OMXS30 är ner 2 procent eller mer vid 10.50-tiden på fredagsförmiddagen.
• OMXSPI: –3,5 procent
• OMXS30: –3,3 procent
Från den senaste toppen som nåddes så sent som 19 februari har indexen nu fallit en bra bit över 10 procent. Även på Europas storbörser är fallen djupa på fredagsmorgonen – Frankfurtbörsens Dax-index noteras ner hela 4,4 procent.

”Total härdsmälta”, skrev daytradern Ekka Lundin innan öppningen.

New York-börserna kollapsade under sista timmen i gårdagens handel och breda S&P 500 stängde på minus 4,4 procent – den största dagsnedgången för indexet sedan augusti 2011. Någon uppåtrekyl antyds inte från USA, tvärtom. Nattens terminshandel indikerar i stället nya nedgångar på över 2 procent.

2 tim
Illustrationsbild.  KIM HONG-JI / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kraftiga börsfall i Asien: ”Rädsla för en pandemi”

Coronaviruset och oro för sjukdomsutbrottet skapar rejäla börsnedgångar i Asien under fredagsmorgonen. Vid 05.15-tiden, svensk tid, låg indexen som följer:
• Nikkei: –4,0 %
• Shanghai: –3,7 %
• Shenzhen: –4,4 %
• Hang Seng: –2,5 %
• Kospi: –2,9 %
Rädsla att viruset ska få en kraftig spridning globalt ligger bakom säljtrycket, enligt CNBC.

– Jag tror att det som händer just nu är att investerare är oroliga att epidemin förmodligen ska bli en global pandemi, säger Chetan Seth, aktiestrateg på Nomura, till CNBC.

Även Wall Street såg stora börsnedgångar i går och de amerikanska huvudindexen föll över 4 procent.

6 tim
undefined

Branta fall på Wall Street – Tesla rasade 12 procent

Precis som de europeiska börserna föll de ledande indexen på Wall Street kraftigt på torsdagen. Dow Jones rasade över 1 000 punkter.
• S&P 500: −4,4%
• Nasdaq: −4,6%
• Dow Jones: −4,4%
Liksom tidigare i veckan är det oro över coronavirusets spridning och dess påverkan på ekonomin som ligger bakom säljvågen. Oron späddes på efter att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA bedömt att viruset är på väg att utvecklas till en pandemi, enligt Bloomberg.

Virusoron har även fått flera bolag att vinstvarna. Sist ut var Microsoft som på onsdagskvällen flaggade för att coronaviruset skapat störningar i bolagets leverantörskedja. Microsofts aktie handlades ner 7 procent på torsdagen.

Elbilsjätten Tesla rasade 12,8 procent efter att antalet registrerade bilar i Kina sjunkit med nästan 50 procent jämfört med månaden innan. Det visar statistik från LMC Automotive, skriver Reuters.

Amerikanska betalningsjätten Paypal flaggade inför öppning att det nya coronaviruset sänker bolagets intäkter. Aktien stängde ”bara” ner drygt 1 procent.

Igår 15:09
Läs mer om Dagens börs

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer