Bild från bildbanken Bredda Bilden FOTOGRAF JONAS BILBERG
Kvinnor väljer bort teknikjobb

Teknikföretagen och ABB vill bredda bilden av teknikindustrin

Kompetensförsörjningen är det största tillväxthindret för många teknikföretag och förebilder och representation är viktigt för att fler ska vilja söka sig till branschen, skriver Teknikföretagen.

Enligt branschorganisationen är det idag främst män som syns på de bilder som ska illustrera teknikindustrin. Men i bildbanken Bredda Bilden finns nu 170 bilder på kvinnor som studerar på teknisk högskola eller jobbar med teknik.

Syftet med bildbanken är att bryta mönstret och bredda den traditionella bilden av teknikindustrin och vilka som jobbar där.

Nu går även ABB in i projektet:

– Vi från ABB är med i projektet eftersom inkludering och mångfald är viktiga kärnvärden inom hela vårt företag. Från ABB har vi bidragit med ett 40-tal bilder från vår motorverkstad i Storvik och vårt digitala democenter i Västerås, säger Maria Brithon, HR-direktör för ABB Sverige, i ett pressmeddelande.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer