Bevaka
Tiptapp vs Stockholms stad

 Karin Ernlund (C), Stockholms stads nya arbetsmarknads- och integrationsborgarråd i Stockholms stad. Foto: Sören Andersson
Tiptapp vs Stockholms stad

Politikern om Tiptapp: Jag vill påverka lagstiftarna

I veckan sa Karin Ernlund (C), Stockholms stads nya arbetsmarknads- och integrationsborgarråd, att appen Tiptapp inte borde förbjudas.

– Det finns ett uppenbart behov av sådana transporttjänster, särskilt i storstäder där inte lika många personer har bil, säger Karin Ernlund till fPlus.

Hon syftar på Tiptapps sophämtningstjänst som hjälper privatpersoner att transportera bort sitt avfall. Det är den tjänsten som Stockholms stad har förbjudit eftersom den strider mot miljölagstiftningen.

Just lagstiftningen är det som Karin Ernlund vill se en ändring på.

– Som kommunpolitiker jobbar jag bland annat med att påverka lagstiftarna. Det finns alltid saker som vi skulle vilja göra i kommunerna men där det finns lagstiftning som hindrar.

– Det finns många frågor som jag skulle vilja driva på riksnivå, genom att uppvakta beslutsfattarna, och det här är absolut en av dem, säger hon om Tiptapp.

Att riva det beslut som kommunen har tagit, om att förbjuda Tipptapps verksamhet om transport av avfall, går dock inte.

– Om vi gör det bryter vi mot lagen. Därför var alla partier i miljö- och hälsoskyddsnämnden med på beslutet.

Vad anser du om det faktum att Stockholms stad vill kopiera Tiptapps företagsidé?

– Det finns redan idag mobila miljöstationer som kan ta emot stockholmarnas farliga avfall och småelektronik. Om det finns något nytt förslag kan jag inte kommentera det då jag inte sett förslaget.

24 okt 2018