Bevaka
Startupföretag

FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Sveriges entreprenörer

Lista: 25 affärsidéer som ligger helt rätt i tiden

Drömmer du om att starta eget företag? Då är det läge att satsa på ett företag inom hälso- och sjukvård, snabbmat för miljömedvetna eller ätbara förpackningar. Driva Eget har listat 25 heta affärsidéer som du dra igång med direkt.

Här är fem av affärsidéerna:

  1. Hur många småbarnsföräldrar finns det inte som gärna vill fortsätta gå på restaurang men inte har barnvakt? Fixa biffen åt dem! Vem blir först att både servera god mat och en lugn stund för föräldrarna medan kidsen får barnvakt och leka fritt på samma ställe? Det är dessutom högst inne att skapa upplevelser för sina gäster.
  2. Vilken är din expertis? Träning, hälsa, ekonomi, organisationsutveckling, utbildning? Se om du kan hitta möjliga kunder inom din nisch där du kan jobba som konsult. Och om det redan finns en rad konsulter inom ditt område – se efter hur du kan sticka ut och göra saker annorlunda.
  3. När kommer snabbmatskedjan längs vägarna som inte bara erbjuder flottiga strips, svettiga hamburgare och plastleksaker i barnlådorna? Med dagens hälsomedvetenhet kan säkert folk betala lite extra för att få variation när det kommer till snabbmat i bilen.
  4. Med rätt och ny teknik kan du skapa unika varor – som med 3D-printing. Blicka ut över landsgränserna och se vad som gjorts på annat håll. Hos Dylan’s Candy Bar på Manhattan kan du som kund till exempel göra ditt eget godis. Välj färg, form och smak! Vem tar detta till Sverige?
  5. Frankrike gick förra året i bräschen med en lag som från 2020 kräver att alla engångsbestick är biologiskt nedbrytbara. I Indien har den ätbara skeden lanserats och nu tas konceptet vidare genom att servera ”mat i mat”, till exempel en fruktsallad i ett urgröpt ananasskal och rätter som serveras i olika typer av ätbara wraps. Bra sätt att minska svinnet!
4 apr 2019