Bevaka
Småföretagarnas villkor

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Småföretagarnas villkor

Sätt inte krokben för företag och tillväxt!

Företagarförbundet Fria Företagare vill uppmana finansministern och även näringsministern att se värdet i de svenska småföretagen, skriver förbundsordförande Mats Assarsson på organisationens hemsida. ”I stället för att beskatta dem hårdare och försvåra för dessa redan hårt arbetande och inte sällan lågavlönande entreprenörer.”

Mats Assarsson skriver att ”förändringar av entreprenörsskatten eller 3:12 reglerna har utretts under lång tid för att slutligen i augusti 2017 skrotas av en majoritet i riksdagen”. Han nämner att det berodde på att riksdagsmajoriteten insåg att en försämrad möjlighet till utdelning av investerat kapital i småbolag skulle slå mot entreprenörskap och företagande. Därför fick Magdalena Andersson ”lägga hela förslaget och utredningen i soptunnan”.

Att förslaget skrotades blev en prestigeförlust för Magdalena Andersson, skriver Mats Assarsson. Det är därför hon nu ”slår tillbaks” och återigen lyfter 3:12 reglerna i samband med diskussioner om en skattereform. 

Mats Assarsson skriver att man borde se värdet av de entreprenörer som jobbar runtom i hela Sverige inom olika branscher och bidrar till landets tillväxt då ”åtta av tio jobb skapas i småföretagen”.

”Sätt inte krokben för företagen genom att straffa småföretagarna med försämrad entreprenörsskatt”, skriver Mats Assarsson på hemsidan.

20 feb