Bevaka
Monaco

Pär Svärdson Malin Hoelstad/TT
Sveriges entreprenörer

Han är Sveriges bästa entreprenör

E-handelskungen Pär Svärdson, grundare av Adlibris och Apotea, har utsetts till Sveriges främsta entreprenör vid den nationella finalen av EY Entrepreneur of the Year 2019.

Juryns motiverade sitt val med följande ord: ”En idéspruta som älskar att få bolag att växa och bli bättre – så kan Pär Svärdson beskrivas. Han har förändrat en hel bransch och knäckt koden för snabb tillväxt. Trots sina framgångar har Pär Svärdson fortsatt stora ambitioner, inte minst när det gäller miljö och hållbarhet. Pär Svärdson är en superb serieentreprenör som skapat inte bara ett, utan två miljardföretag.”

Nu kommer Pär att representera Sverige i den internationella tävlingen i Monaco.

Under galan, som hölls under torsdagskvällen i Blå hallen i Stockholms stadshus, delades även priser ut till Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott, Bästa internationella tillväxt och Family Enterprise Award.

För första gången i Sverige utnämndes också ”Årets sociala entreprenör”. En utmärkelse som delas ut till
entreprenörer som grundat ett företag som har en kärnverksamhet som bidrar till ett bättre samhälle
och där de sociala vinsterna är lika viktiga som de ekonomiska.

Årets kvinnliga stjärnskott blev stockholmaren Pernilla Ramslöv från Nox Consulting AB. Företaget är ett nätverk för frilansande it-konsulter, med cirka 2 000 egenföretagare i nätverket.

– Det känns fantastiskt. Jag känner mig så stolt över mitt team. Det här är ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger hon om priset.

Vad är ditt bästa tips för nya entreprenörer?

– Anställ personer bättre än du själv!

30 jan