Bevaka
Lönesättning

ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN
I karriären

Experternas 3 tips: Så lyckas du i löneförhandlingen

Lönen ska spegla din erfarenhet och resultatet av ditt arbete. Men hur bevisar du för chefen att du är värd en högre lön? Dagens Nyheter har samlat de bästa tipsen från personalchefer och fackliga förhandlare på hur du lyckas bäst.

Det här bör du tänka på före, under och efter löneförhandlingen:

Före mötet: Förbered dig

Fundera på den gångna året och skriv ner dina prestationer i punktform. Ta även redan på löneläget i branschen med hjälp av lönestatistik från till exempel ett fackförbund.

– Lämna inte lönesamtalet förrän du har fått prata siffror med chefen, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef på fackförbundet Sveriges ingenjörer.

Under mötet: Var saklig

Börja med att bocka av frågan om vad du förbättrat under året och var hela tiden saklig. Det gäller även att vara lyhörd på chefens synpunkter.

– Det är mänskligt att agera i affekt, men försök att undvika det. Ge dig själv tiden att fundera på vad du behöver hjälp med för att förbättras i ditt arbete, säger Helena Sjöberg, personalchef på Microsoft Sverige.

Efter mötet: Överväg dina alternativ

Hur går du vidare efter lönesamtalet? Om du fortfarande önskar få en högre lön? Då har du två alternativ:

Det ena är att stanna kvar i tjänsten och försöka utvecklas eller lämna jobbet och pröva vingarna någon annanstans.

Men det finns det ett klassiskt misstag att undvika i lönesamtalet:

– Vissa går in i samtalet och säger att kollegorna X och Y tjänar mer. Det är omöjligt som chef att besvara, säger Anna Wenner, som är personalchef på byggkoncernen Skanska Sverige.

5 feb