Bevaka
Företagarna

Kompetensutvisningarna

Arbetskraftsinvandrare sågar Sverige som arbetsland

Sju av tio arbetskraftsinvandrare är negativt inställda till att rekommendera Sverige som arbetsland, visar en ny rapport från stiftelsen Diversify.

Det skriver tidningen Entreprenör.

Enligt rapporten har 60 procent av de nära 600 intervjuade arbetskraftsinvandrarna antingen nekats förlängning av sina arbetstillstånd eller så sitter de fortfarande fast i beslutsprocessen.

Samtidigt visar rapporten att den genomsnittliga väntetiden för en visumansökan är 15 månader. För 90 procent av dessa var väntetiden mellan 1 och 35 månader.

– Sverige är ett fantastiskt land att bo och arbeta i. Men jag känner mig upprörd över hur visumsituationen har hanterats. Jag kan inte bestämma mig om det negativa känslorna väger tyngre än de positiva, säger en av flera bekännelser från anonyma arbetskraftsinvandrare i Diversifys rapport.

– Även om det är vida känt att många att utrikesfödda talanger utvisas från Sverige efter bagatellartade missar, är det första gången som fenomenet mätts i siffror, hävdar Matthew Kriteman, verksamhetschef på Diversify.

Mest anmärkningsvärt i rapporten är enligt Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv, att hela 70 procent av respondenterna inte skulle tänka sig att rekommendera andra utomeuropeiska talanger att söka sig till Sverige.

– Det naturligtvis skadligt för näringslivets kompetensförsörjning när Sverige inte anses som ett bra land att jobba i.

14 feb
 Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och Günther Mårder, vd på Företagarna. Foto: Montage, TT
Jobbutmaningen för nyanlända

Skilda åsikter om etableringsjobben

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) vill inte kommentera Centerpartiets och Liberalernas krav om att även låta bemanningsföretag och företag utan kollektivavtal få ta del av etableringsjobben, skriver DI.

Via sin pressekreterare hälsar hon däremot att ”hoten om lagstiftning är något som får stå för Liberalerna och Centerpartiet” – och att det inte är något regeringen står bakom.

Hon påpekar vidare att det inte finns något hot om lagstiftning om etableringsjobben i avtalet mellan S, C, L och MP.

Günther Mårder, vd på Företagarna, anser att parterna måste släppa kraven på kollektivavtal om man vill att nyanlända och långtidsarbetslösa ska komma in på arbetsmarknaden, skriver DI.

– Vi ser det som en självklarhet och även en nödvändighet, annars utestängs stora delar av den skara företagare som faktiskt växer och skapar jobben i samhället, säger han, och påpekar att ungefär hälften av Företagarnas medlemmar inte har kollektivavtal i dag.

Peter Jeppsson, vice vd på Svenskt Näringsliv, säger till Arbetsmarknadsnytt att han står för den överenskommelse som finns och att han inte ser några förutsättningar för att göra förändringar mellan parterna.

Han ser dock inte det som ett stort problem att släppa in företag som inte har kollektivavtal.

– Vi förhandlar för våra medlemmar och de har kollektivavtal. Sedan ska vi vara medvetna om att det i många små företag finns goda förutsättningar för att ta in nya medarbetare. Att de i vissa fall saknar kollektivavtal gör dem inte till sämre företag, säger han till Arbetsmarknadsnytt.

4 feb