Bevaka
Fackförbund

TT NEWS AGENCY / TT NYHETSBYRÅN
Räntan och inflationen

Trycket på räntesänkning ökar

Den svenska minusränteperioden blev ett misslyckat experiment för Riksbanken och nu är det dags att lämna den bakom sig. Det är många ekonomers motivering till varför Riksbanken kommer att lämna räntan oförändrad på onsdagen.

Men det finns fortfarande faktorer som talar för att en räntesänkning inte går att utesluta det närmsta året.

En av dessa är att inflationen. Enligt Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea ser prisnivån betydligt lägre ut än vad Riksbanken hade räknat med. Dessutom kan den förvärras om arbetsgivarna och fackförbunden sänker sina förväntningar om den framtida inflationen.

Bortsett från inflationen och inflationsförväntningarna skulle även en starkare krona och en svagare arbetsmarknad kunna motivera Riksbanken att sänka, förklarar Andreas Wallström chefsekonom på Swedbank. Men då krävs det att alla dessa variabler går åt fel håll samtidigt.

Vidare skulle utvecklingen i Kina med tanke på Corona-virusets utbredning kunna leda till en högre osäkerhet.

Med det sagt så är det mer sannolikt att Riksbanken kommer att stå fast vid sin nollräntepolitik. Det beror dels på att Riksbanken själv har kommunicerat en önskan om att lämna minusräntan bakom sig, enligt Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

Vidare kan motviljan öka mot bakgrund av ett kommande lagförslag om en proportionalitetsprincip, som kräver att en viss åtgärd som Riksbanken tar måste stå i rimligt förhållande till de kostnader och risker som åtgärden medför.

Slutligen kan Riksbankens mål att pumpa i gång ekonomin avlastas på finanspolitiskt håll, inte minst då riksdagen tvingar fram ökade kommunbidrag, menar Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB.

10 feb
ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN
I karriären

Experternas 3 tips: Så lyckas du i löneförhandlingen

Lönen ska spegla din erfarenhet och resultatet av ditt arbete. Men hur bevisar du för chefen att du är värd en högre lön? Dagens Nyheter har samlat de bästa tipsen från personalchefer och fackliga förhandlare på hur du lyckas bäst.

Det här bör du tänka på före, under och efter löneförhandlingen:

Före mötet: Förbered dig

Fundera på den gångna året och skriv ner dina prestationer i punktform. Ta även redan på löneläget i branschen med hjälp av lönestatistik från till exempel ett fackförbund.

– Lämna inte lönesamtalet förrän du har fått prata siffror med chefen, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef på fackförbundet Sveriges ingenjörer.

Under mötet: Var saklig

Börja med att bocka av frågan om vad du förbättrat under året och var hela tiden saklig. Det gäller även att vara lyhörd på chefens synpunkter.

– Det är mänskligt att agera i affekt, men försök att undvika det. Ge dig själv tiden att fundera på vad du behöver hjälp med för att förbättras i ditt arbete, säger Helena Sjöberg, personalchef på Microsoft Sverige.

Efter mötet: Överväg dina alternativ

Hur går du vidare efter lönesamtalet? Om du fortfarande önskar få en högre lön? Då har du två alternativ:

Det ena är att stanna kvar i tjänsten och försöka utvecklas eller lämna jobbet och pröva vingarna någon annanstans.

Men det finns det ett klassiskt misstag att undvika i lönesamtalet:

– Vissa går in i samtalet och säger att kollegorna X och Y tjänar mer. Det är omöjligt som chef att besvara, säger Anna Wenner, som är personalchef på byggkoncernen Skanska Sverige.

5 feb