Bevaka
Arbetsmarknad

I karriären

7 tips som lyfter din LinkedIn-profil

Får din LinkedIn-profil inte nog med trafik? Små misstag kan göra det lätt för en arbetsgivare att avvisa dig som en potentiell kandidat, baserat på din profil. Fast Company har listat experternas 7 tips du kan använda dig av för att öka din LinkedIn-profils attraktivitet.

Utöver att hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade finns det en del saker som du kan göra för att öka en potentiell arbetsgivares intresse när hen besöker din profil.

  1. Välj rätt titel - Suzanne O’Brien, rekryterare och career advancement coach, menar att du inte alltid behöver ange din nuvarande titel utan istället en som reflekterar din målbild, men utan att vara missvisande. Hon rekommenderar också att undvika väldigt breda titlar, något som anger din expertis är mer attraktivt.
  2. Tydliggör information om din utbildning - Att vara otydlig om din nivå av utbildning kan göra arbetsgivare ointresserade snabbt, menar Debra Boggs, LinkedIn-profil-strateg och delgrundare av D&S Professional Coaching. Hon tipsar om att vara tydlig om vilken slags examen du har.
  3. Uppdatera din branschinformation - När arbetsgivare använder LinkedIn för att hitta potentiella kandidater så gör de filtersökningar. Om du bytt bransch men inte uppdaterat din LinkedIn kan du lätt falla genom nätet, menar O’Brien.
  4. Matcha din profil med ditt CV - Ett av de viktigaste tipsen från Bogg är att se till att din LinkedIn-profil och ditt CV stämmer överens. Dubbelkolla datum, titlar och annan vital information. Om det finns olikheter mellan CV:t och din profil kan arbetsgivaren komma att undra vilken information som faktiskt är korrekt.
  5. Visa upp din professionalitet genom din profilbild - En snygg och professionell bild behöver inte kosta skjortan, lovar Debra Bogg. Men håll dig borta från att använda bröllops- eller semesterbilder, eller selfies. Istället kan du lätt fixa en bra bild genom att be en vän om hjälp.
  6. Spela svår, inte desperat - Din profil ska tydliggöra att du är ute efter ett nytt jobb, men den ska inte osa desperation. Undvik att beskriva dig själv som villig att göra vad som helst, spela hellre lite svår, tipsar Viveka von Rosen, delgrundare av bolaget Vengreso.
  7. Undvik att knyta dig för hårt till din nuvarande arbetsplats - Som sagt, letar du nytt jobb så ska du vara tydlig med det. Skapa lite distans mellan dig och och din nuvarande arbetsplats, du marknadsföra dig själv - inte företaget. von Rosen tipsar om att du bör använda LinkedIn som en plattform för att visa upp din självständighet och ditt ledarskap, inte som en affischtavla för din arbetsgivare.
18 feb