Margot Wallström.  Fredrik Persson/TT / TT NYHETSBYRÅN
FN:s kärnvapenkonvention

”Sverige är en stark röst för en kärnvapenfri värld”

Sverige kommer inte att skriva under FN:s konvention om förbud mot kärnvapen, meddelar utrikesminister Margot Wallström på en pressträff.

Hon menar att konventionstexten innehåller problematiska delar och pekar bland annat på att det inte finns en tydlig definition av vilka vapen det gäller.

I stället kommer Sverige att ha en roll som observatör till konventionen, för att bidra till utvecklingen av den.

– Målet med regeringens arbete är entydigt: Sverige är en stark röst i världen för en kärnvapenfri värld, säger Margot Wallström på en pressträff.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer