Hans Rausing. Bild från 2001. Foto: Gunnar Ask
Hans Rausing 1926-2019

Svenskt Näringsliv om Rausing: ”En av de främsta genom alla tider”

Företagsledaren Hans Rausing, son till förpackningsföretaget Tetra Paks grundare Ruben Rausing, avled under fredagen i en ålder av 93 år.

– Hans Rausing var en av Sveriges allra främsta entreprenörer och företagsledare genom alla tider. Under hans långsiktiga och kloka ledarskap utvecklades och växte Tetra Pak till ett ledande företag med global närvaro. Det är en lika imponerande som föredömlig livsgärning, säger Svenskt Näringslivs ordförande Fredrik Persson om toppentreprenören i Expressen.

Hans Rausing var vd för Tetra Pak mellan åren 1950 och 1954 och därefter vd för Tetra Pak International fram till 1981. Efter det fortsatte han som styrelseordförande i två år till. Han har även varit styrelseordförande i Tetra Pak Laval.

Hans Rausings tre barn Lisbet Rausing, Sigrid Rausing och Hans Kristian Rausing skriver tillsammans i ett pressmeddelande att han ”hade en oerhörd drivkraft” och ”engagemang för företagande och entreprenörskap” men att de främst kommer att minnas honom som en kärleksfull far, rapporterar Expressen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer