Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Dagens börs

Svag makrodata och Trumps murutspel dämpade börsen

Svag amerikansk makrodata sänkte Wall Street i öppningen men huvudindexen återhämtade sig framåt kvällen. Vid stängning hade dock humöret dämpats något igen:
• Dow Jones: –0,4 %
• S&P 500: –0,3 %
• Nasdaqs kompositindex: +0,1 %
En halvtimme före öppning kom siffror som visade att detaljhandeln i USA sjönk rejält i december och minskningen, sett från november till december, var den största på nio år. Investeringschefen Peter Boockvar kallade siffrorna för ”förskräckliga” och indexen trycktes ner långt under nollstrecket, skriver CNBC.

Enligt nyhetskanalen stod flera techaktier bakom börsens comeback och Netflix steg 2 procent.

Med cirka en halvtimmes handel kvar bekräftade Vita huset uppgifter om att Trump ska signera muruppgörelsen för att förhindra en ny nedstängning av statsapparaten, men att han också ska utlysa ett nationellt nödläge. Beskedet dämpade återhämtningen.

Investerarna höll även ögonen på utvecklingen i handelssamtalen mellan USA och Kina som pågår veckan ut i Peking. Inga konkreta framsteg har rapporterats men den amerikanske presidenten Donald Trump kommenterade saken på onsdagen med orden ”det går väldigt bra”.

Nätverksgiganten Cisco var en av dagens vinnare och steg 1,9 procent efter att ha släppt en bolagsrapport som prickade förväntningarna strax efter börsstängning i går.

Under torsdagen släppte bland andra Coca-Cola siffror för fjärde kvartalet. Rapporten kom in i linje med väntat men investerarna var inte nöjda och aktien rasade 8,5 procent.

Även kanadensiska Canada Goose har rapporterat och höjde bland annat prognosen för 2019. Marknaden gladdes till en början men aktien avslutade dagen på minus 13 procent.

New York-börserna i går
S&P 500: +0,3 %
Nasdaq: +0,1 %
Dow Jones: +0,5 %

Börstjänster

Nyheter och analys

Kalender

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer