Peter Dahlberg, avgående vd för Anicura Anicura
Sveriges entreprenörer

Superentreprenören: Så fixar du rekordtillväxt

Hur lyckas man skapa och uppehålla rekordtillväxt i sitt företag? Enligt Peter Dahlberg, stjärnentreprenören bakom Anicura, gäller det att vara strukturfascist. I intervju med Dagens Industri berättar han hur du lyckas få ditt företag att växa utan att tumma på kvaliteten.

Efter åtta framgångsrika år avgår Peter Dahlberg som vd för Anicura. Hans företag uppskattas ha växt med 40–50 procent årligen sedan starten, något som delvis beror på de lyckade förvärv som organisationen gjort. Enligt Peter Dahlberg krävs det mycket arbete för att lyckas med ett förvärv, och hans tips är att både ställa krav på kvalitet och att ha tydliga värderingar och en stark kultur inom den egna organisationen.

Dessutom får man inte stirra sig blind på de finansiella talen. Det är minst lika viktigt att medarbetare och kunder är nöjda. Därför måste man som chef det ha fortsatt nära kontakt med alla delar av organisationen när verksamheten börjar växa.

Och så gällde det ju att lägga fokus på struktur.

– Mycket handlar också om struktur. Man måste vara strukturfascist för att kunna driva 50-procentig tillväxt år efter år, säger Peter Dahlberg till DI.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer