Folksamling i huvudstaden Seoul. Ahn Young-joon / TT NYHETSBYRÅN
Jakten på ett coronavaccin

Studie: Friska som testat positivt inte smittsamma

Patienter som testar positivt flera veckor efter att de tillfrisknat kan med största sannolikhet inte föra smittan vidare, visar en ny studie från Sydkorea enligt Bloomberg.

När forskare vid Sydkoreas smittskyddsmyndighet undersökte 285 covid-19-patienter, som alla testat positivt efter att tidigare ha testat negativt och friskförklarats, fann de inga tecken på att de fortsatte att sprida smittan.

Resultaten innebär att Sydkorea inte längre kommer att betrakta patienter som fortsatt smittsamma efter att de tillfrisknat, skriver Bloomberg.

Förtydligande

Morgonens pushnotis om de viktigaste nyheterna om corona skickades av misstag från fel artikel. För att läsa sammanställningen av de viktigaste nyheterna, följ länken nedan.

Läs mer om smittan i Sydkorea

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

4 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

Idag 12:40
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer