Taylor Swift på American Music Awards. Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN
Kultur

Storslam för Taylor Swift – slog Jacksons AMA-rekord

Taylor Swift tog storslam på American Music Awards i Los Angeles i natt. Artisten prisades som årets artist, årets kvinnliga artist, årets pop/rockalbum, årets musikvideo och årets favoritartist. Dessutom hyllades hon som decenniets artist.

Prisregnet innebär att Swift är den artist som totalt har tagit emot 28 American Music Awards. Därmed slår hon Michael Jacksons rekord på 24.

Även 17-åriga Billie Eilish kunde vara nöjd. Hon fick ta emot två priser, för årets nykomling och bästa alternativa rockartist.

Pristagare

Årets artist: Taylor Swift

Årets turné: BTS

Årets manliga pop/rock: Khalid

Årets kvinnliga pop/rock: Taylor Swift

Årets pop/rock-album: Taylor Swift: "Lover"

Årets pop/rock-låt: Halsey: Without me"

Årets rap/hiphop-artist: Cardi B

Årets soul/r'n'b-album: Khalid: "Free spirit"

Årets kvinnliga soul/r'n'b-artist: Beyoncé

Årets manliga soul/r'n'b-artist: Bruno Mars

Årets musikvideo: Taylor Swift: "You need to calm down"

Toppnyheter

Arkiv Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
Den globala konjunkturen

Lagarde om vändningen: ”Vi rör oss försiktigt uppåt”

I en intervju med tv-bolaget France 2 ger ECB-chefen Christine Lagarde sin bild av euroländernas dystra ekonomiska situation och om den optimism hon ändå känner inför framtiden.

– Vi har varit längst ned på kurvan och rör oss försiktigt uppåt. Hur snabbt situationen förändras beror på hur snabbt vi kan ta oss samman och de ansträngningar vi alla gemensamt kan göra, säger hon.

Lagarde pratar också om saknaden efter sitt barnbarn.

– Nu kan jag bara se honom i min smartphone eller på fotografier. Det gör mig ledsen (...) men när jag tittar på honom blir jag än mer övertygad om hur viktigt vårt uppdrag är, att arbeta för att samhället ska bli en bättre plats.

Läs hela intervjun via länken nedan.

Idag 09:58
Salvatore Di Nolfi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

WHO synar företagskrisen i global undersökning

Internationella Handelskammaren (ICC) och Världshälsoorganisationen (WHO) ska identifiera den privata sektorns utmaningar under coronakrisen, berättar organisationerna i ett pressmeddelande. Resultatet i den globala undersökningen är tänkt att bidra till arbetet för att hindra en ekonomisk kollaps i spåren av pandemin.

– Den här undersökningen kommer att hjälpa oss förstå hur företag agerar. Det hjälper oss att kartlägga och sprida goda exempel och var vi och nationella hälsovårdsinsatser bör rikta fokus. Informationen som vi samlar in genom undersökningen bidrar till utvecklingen av effektiva åtgärder vilket räddar liv och minskar ekonomisk skada, säger WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus i en kommentar.

Igår 11:35
Läs mer om Den globala konjunkturen

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer