Stridfartyget HMS Duncan  Ben Sutton / TT NYHETSBYRÅN
USA:s fejd med Iran

Storbritannien förstärker militärt i Persiska viken

Storbritannien skickar ytterligare ett stridsfartyg till Persiska viken, rapporterar BBC. Stridfartyget HMS Duncan kommer att ansluta till HMS Montrose i området i nästa vecka. Draget kommer efter att den brittiska regeringen anklagat Iran för att försöka hindra brittiska oljefartyg i Persiska viken på onsdagen.

Iran å sin sida kräver att Storbritannien ska släppa det iranska oljefartyg som har beslagtagits utanför Gibraltars kust misstänkt för att bryta mot EU-sanktioner mot oljeleveranser till Syrien.

Gibraltar

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer