PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Klimatomställningen

Stopp för engångsplast välkomnas av förening

Svensk plastindustriförening ställer sig positiv till regeringens förslag om att gå längre än EU:s direktiv och förbjuda fler engångsartiklar i plast om två år, rapporterar DN.

– Vi måste ta tag i det här problemet, det finns på tok för mycket plast som hamnar på fel ställe, säger föreningens ordförande Leif Nilsson.

Samtidigt är Nilsson tveksam till om alternativen till plastförpackningar verkligen är så mycket bättre, eftersom det inte är säkert att de kan skydda livsmedlet lika väl. Med en förstörd förpackning kan koldioxidutsläppen i själva verket bli större, hävdar han.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer