Asap Rocky och Wallenbergare. TT
Kultur

Stockholmskrog serverar rapparens häktesmat

Restaurangen Tjoget i Stockholm kommer i helgen att servera en variant av matmenyn som amerikanske rapparen Asap Rocky serveras på Kronobergshäktet, rapporterar Nöjesguiden. Kaviarfisk, Wallenbergare och fruktig kyckling är några av rätterna på den alternativa menyn, som serveras utöver den ordinarie maten.

Pengarna kommer gå oavkortat till rapparens organisation Asap Foundation, som hjälper människor att komma på fötter igen från drogmissbruk.

Rapparens kosthållning i Kronobergshäktet har blivit en snackis efter att amerikanska medier rapporterat om att han fått ”oätlig mat”. Rapparen själv säger att han behandlats korrekt.

Läs mer

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer