Den turbulenta bomarknaden

Stiltje på bomarknaden – men fler tror på stigande priser

Priserna på bostäder stod stilla i juni men allt fler tror på stigande bostadspriser framöver, enligt DI och hänvisar till Hemnets köparbarometer.

Hemnet har frågat sina besökare hur de ser på bostadspriserna. Allt fler av dessa tror på stigande bostadspriser och allt färre tror på sjunkande priser.

– Det är intressanta siffror. Det är den högsta nivån för stigande priser sedan september 2017 när undersökningen började. Det är anmärkningsvärt eftersom det då var en väldigt optimistisk marknad, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Juni har varit en stillsam sett till prisutvecklingen på bostadsmarknaden, skriver Expressen. Däremot fortsätter antalet avslutade affärer att öka.

– Säljare och köpare har börjat möta varandra, kanske på en lite lägre prisnivå än för ett par år sedan. Men ändock, är man som säljare beredd att gå ner lite så blir det avslut på affären, säger Hans Flinck vid Svensk Mäklarstatistik till Expressen.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer