Sport

Nilsson Lindelöf och Guidetti. JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
EM-kvalet

Krönikor: Uppgifterna om Lindelöf låter osannolika

Victor Nilsson Lindelöfs nej tack till landslaget är ett hårt slag för Janne Andersson, skriver Expressens krönikör Daniel Kristofferson. Än värre är det om Fotbollskanalens uppgifter om att det delvis beror på petningen av John Guidetti stämmer.

”Det låter i mina öron helt osannolikt”, skriver han.

Sportbladets Simon Bank skriver att en rimlig förklaring skulle kunna vara att Nilsson Lindelöf snart ska bli pappa. Manchester United-backen har ofta pratat om hur mycket familjen betyder för honom.

Samtidigt noterar Bank att det har gnisslat mellan Nilsson Lindelöf och landslagsledningen. Särskilt i höstas när han och Robin Olsen satt och surade under en pressträff och vägrade svara på ”normala frågor”. Bank noterar också att Nilsson Lindelöf, Olsen och Guidetti har samma agent, Hasan Cetinkaya.

”Sanningen brukar alltid komma fram, när den gör det kan vi avgöra hur vi ska se på ett ’nej tack’.”

17 mar
JOHN SIBLEY / BILDBYRÅN
EM-kvalet

Experter: ”Vägrar tro på det – är det värsta jag hört”

Petningen av John Guidetti ligger bakom Victor Nilsson Lindelöfs beslut att nobba landslaget, enligt uppgifter till Fotbollskanalen. Om det stämmer, är det nog det värsta jag hört, säger C Mores expert Anders Andersson.

– Man spelar för sitt land, jag skulle bli mycket överraskad om det är det som spelar in. Om det är det som påverkat beslutet så skulle man vara snett på det, säger Andersson.

Expertkollegan Hasse Backe håller med.

– Jag vägrar att tro på det, det är så pass främmande. Det känns helt omöjligt, säger Backe.

SVT:s expert Daniel Nannskog säger att det är en stor förlust att Lindelöf lämnar återbud.

– Otroligt tung förlust, säger Nannskog.

17 mar
SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
EM-kvalet

Victor Nilsson Lindelöf tackar nej till landslaget

Den svenske backstjärnan Victor Nilsson Lindelöf tackar nej till landslaget, skriver Fotbollskanalen. Petningen av John Guidetti ska vara en anledning till beslutet, enligt uppgifter till sajten.

– Det är såklart tråkigt att Victor lämnat återbud men jag har full förståelse och respekt för hans beslut, säger förbundskapten Janne Andersson.

Lindelöf och Guidetti är nära vänner och Manchester United-spelaren har valt att tacka nej till landslagets kommande samling där blågult ställs mot Rumänien och Norge i EM-kvalet.

Mittbacken och förbundskapten Janne Andersson ska också ha en knivig relation, enligt uppgifter till Fotbollskanalen.

Enligt Svenska fotbollförbundet är det personliga skäl som ligger bakom beslutet. Victor och hans fru Maja Nilsson Lindelöf väntar sitt första barn inom de närmsta veckorna.

17 mar
Läs mer om EM-kvalet