Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Privatekonomi

Sommar - då ökar antalet skilsmässor

Gifta par i Gnesta lever farligt. Där är skilsmässostatistiken dubbelt så hög som på andra platser. Dessutom är vi mitt i den stora skilsmässoperioden, de tre sommarmånaderna, det har ekonomisajten Ratsit kommit fram till i en analys.

Nu är det inte bara vädret som spelar roll. Ekonomi, ålder, betalningsanmärkningar eller om någon av personerna är engagerade i ett företag. Det finns ett otal faktorer som kan utlösa en kris i äktenskapet och kanske också en skilsmässa.

Men det finns också faktorer som underlättar för ett långt och lyckligt liv tillsammans.

– Sammanfattningsvis bör du vara över 60 år gammal, men ännu äldre är ännu bättre, ha en riktigt hög inkomst och varken betalningsanmärkningar eller bolagsengagemang för att sitta säkert. Bor du i Norra Sverige är äktenskapet statistiskt sett ännu starkare, skriver Ratsit.

I kommunerna Övertorneå och Storuman i Norrbotten och Västerbotten är risken hälften så stor risk för skilsmässa jämfört med genomsnittet i landet.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer