Arkivbilder. TT
Vårvädret

Sol och varmt till påsk: ”Ljuvlig väderperiod”

Veckan ser ut att bjuda på en hel del sol och lagom till påskhelgen kommer temperaturerna stiga i stora delar av landet, rapporterar Expressen.

På skärtorsdagen och över påskafton väntas temperaturer upp emot 15–20 grader i delar av Götaland och Svealand och högtrycksbetonat väder:

– Framför allt i landets mellersta delar och inte minst fjällen, som ser att få en ljuvlig väderperiod utom kanske längst norrut i fjällkedjan, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.

De enda molnen på himlen ser ut att drabba södra halvan av landet på långfredagen. Lapplandsfjällen får också en ostadigare påskhelg med tjockare moln och någon snöby.

Toppnyheter

TT
Den svenska kriminalpolitiken

Ledare: Politikerförakt att vänta om inte kriminalitet tas på allvar

Veckans partiledardebatt i riksdagen väckte frågor om gängkriminaliteten, inte minst med anledning av de senaste dygnen i Malmö. ”Sveriges tredje största stad ligger för långt från riksdagen” skriver Sydsvenskans huvudledare som menar att statsministern borde lägga ett större fokus på frågan. ”Om regeringen inte tar gängkriminaliteten på större allvar riskerar de politikerföraktet och känslan av avstånd till de folkvalda i huvudstaden att växa ytterligare” skriver Sydsvenskan.

Petter Birgersson på Blekinge Läns Tidnings ledarsida önskar också att frågan om kriminalitet hade fått ett större utrymme i debatten. Där med anledning av veckans flera explosioner, något som har skapat en rädsla hos många invånare i närområdena. ”Den som ser bilderna efter sprängningen vid hyreshuset förstår att oron inte är obefogad” skriver Birgersson och menar att den svenska grundtryggheten är skadad. Han får medhåll från Mathias Persson på Smålands-Postens ledarsida. ”När sprängningarna läggs ihop med skjutningarna och den höga frekvensen av andra våldsbrott framträder en bild av ett samhälle i snabbt förfall” skriver Persson, som menar att frågan om kriminaliteten är ett riksintresse som kräver blocköverskridande samarbeten.

Löfven framförde i riksdagsdebatten att han är stolt över det socialdemokratiska arvet men ”Vem kan ha ställt till det så här med det gamla folkhemmet?” frågar sig Birgersson på Blekinge Läns tidnings ledarsida.

Igår 21:55

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer