Andrew Yang under debatten/en demonstrant stoppades när hon försökte storma scenen tillsammans med en man. TT
Amerikanska valet 2020

Snackisarna: Yangs skämt, kött och scenstormning

Bortom den tunga sakpolitik som diskuterades när demokraternas tio toppkandidater gjorde upp i natt uppmärksammas flera vassa uttalanden och ovanliga händelser av amerikanska medier.

Mellan attacker och hårda ordväxlingar hyllade kandidaterna Beto O’Rourke för hans insats efter masskjutningen i hans hemstad El Paso, skriver CNBC. Fyra av rivalerna berömde O’Rourke, som på senare tid har drivit frågan om hårdare vapenlagare mer intensivt.

– Gud älskar dig för att du så modigt stått i mitten av den här tragedin, sa Kamala Harris under debatten.

New Jersey-senatorn och veganen Cory Booker fick frågan om fler amerikaner borde sluta äta kött. Men dit ville han inte gå.

– Jag vill säga nej. Jag vill förresten översätta det till spanska också: Nej, sa Booker.

Techentreprenören Andrew Yang skämtade återigen om sitt asiatiska ursprung, något som fick viss kritik på Twitter, skriver CNN. Under kampanjmöten säger Yang ofta att den största skillnaden mellan honom och Donald Trump är att han är en ”asiatisk kille som gillar matte”.

– Jag är asiat så jag känner många doktorer, sa Yang i natt.

I slutet av debatten försökte skrikande demonstranter ta sig upp på scenen när Biden svarade på en fråga, men det är oklart vad de skrek.

Läs mer

Toppnyheter

Brexitmotståndare i London jublar. Alberto Pezzali / TT NYHETSBYRÅN
Brexit - förhandlingarna

Hundratusentals jublade i London när beskedet kom

Ett vilt jubel utbröt bland demonstranter i London när Boris Johnson fick ännu en smocka i parlamentet under lördagen.

Uppemot en miljon människor har samlats på gatorna för att demonstrera för en ny folkomröstning om brexit, och beskedet om att Johnson måste be EU om mer tid väckte optimism.

– Det är en miniseger för oss som vill vara kvar i EU, säger demonstranten John Warman till Reuters.

2 tim
Talmannen John Bercow i parlamentet i dag. JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT
undefined

Bakslag för Boris Johnson – parlamentet tvingar honom att be om brexitförlängning

Det brittiska parlamentet har röstat ja till ett tilläggsförslag som innebär att brexitprocessen försenas. Förslaget lades fram av den oberoende parlamentarikern Oliver Letwin och godkändes med siffrorna 322–306.

Detta innebär ett stort bakslag för premiärminister Boris Johnson som nu måste be EU att flytta fram brexitdatumet, som i nuläget är 31 oktober. Men Johnsons svar efter omröstningen var tydligt: Han kommer inte att be EU om mer tid.

Godkännandet av tillägget innebär också att det inte blir någon skarp omröstning om Johnsons brexitavtal under lördagskvällen. Enligt Johnson planerar man att hålla den omröstningen under nästa vecka i stället.

3 tim
ARIS OIKONOMOU / AFP
undefined

EU ber Johnson förklara sig ”så snart som möjligt”

EU-kommissionen ber Storbritannien klargöra vad som händer efter godkännandet av Oliver Letwins tilläggsförslag.

I praktiken innebär godkännandet av tilläggsförslaget att det inte blir någon skarp omröstning om brexitavtalet i parlamentet i kväll, och att Boris Johnson måste be EU om mer tid för Storbritanniens utträde. Något han i parlamentet sa att han inte tänker göra.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers talesperson Mina Andreeva skriver på Twitter att man har noterat dagens utveckling.

”Det är upp till den brittiska regeringen att informera oss så snart som möjligt om vad nästa steg blir”, tillägger hon.

3 tim
Läs mer om Brexit - förhandlingarna

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer