Rob Brydon och Steve Coogan i The Trip to Greece. Andy Hall / TT NYHETSBYRÅN
Kultur

”Skarpt trams” när ”The trips” matresa sätter punkt

Brittiska komikerna Steve Coogan och Rob Brydon sätter nu punkt för fjärde och sista delen av filmserien ”The trip”, påstås det i varje fall.

Den här gången går den påhittade matresan till Grekland och recensenterna är svalt imponerade.

”Kul, avslappnat och tryggt, men det kan ju också bli liite tjatigt”, konstaterar SVT:s recensent Fredrik Sahlin och undrar om det inte pratas om samma saker som sist i vad han kallar ”skarpt trams”.

Manohla Dargis skriver i New York Times att filmen helt enkel inte är lika rolig som de tidigare, men att det största problemet är bristen på intresse för historia och människor.

DN:s Kerstin Gezelius tycker att regissören och manusförfattaren Michael Winterbottom är färdig med serien och ger ”The trip to Greece” en trea.

Läs recensionerna i länkarna nedan.

Recensenternas snittbetyg: 3,6

Snittbetyget är baserat på sex av nio recensioner eftersom vissa av källorna inte sätter betyg.

Internationella recensioner

Svenska recensioner

Om recensionssvepen

Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka.

Om Omni-helg

Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer