Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN
After Work

Skaffa läsvanor som en vd

Har du svårt att komma igång med läsningen, eller inte vet vilka böcker är värda att välja i sommar? Inspireras av det svenska näringslivets läsvanor – Veckans affärer har listat de böcker som är mest populära bland svenska vd:ar just nu.

Enligt en ny Novus-undersökning läser vd:ar gärna ofta och skönlitterärt, men det smyger sig även in lite facklitteratur. Nästan 6 av 10 deltagande angav att de läste en bok senast igår. 7 av 10 menade att de helst läser skönlitterärt, men när man tittar på bokvalen så ser man att även lite facklitteratur går hem hos näringslivet.

Men det har även uppstått kritik mot företagsledare som öppet stoltserar med sin läsning. En pik har varit att läsningen tar dyrbara timmar från högt arbetsbelastade chefer, och att läsningen skulle kunna bidra till ett sämre företagsklimat. Men Maria Schottenius debatterar emot det.

”Så ja, romanläsning kan vara farlig om man är en känslig själ. Men vad ska vi ha visionära, risktagande ledare och riskkapitalister till, om de inte vågar ta lite risker?” skriver hon i Dagens Nyheter.

Lista: Böckerna som svenska vd:ar läser just nu

  • "Factfulness" av Hans Rosling
  • "Hur jag lärde mig förstå världen" av Hans Rosling
  • "Omgiven av idioter" av Thomas Erikson
  • "Bränn alla mina brev" av Alex Schulman
  • "En bur av guld" av Camilla Läckberg
  • "Störst av allt" av Malin Giolito
  • "Bortom varje rimligt tvivel" av Malin Giolito
  • "Ett jävla solsken" av Fatima Bremmer
  • "Scener ur hjärtat" av Malena Ernman
  • "Hälsorevolutionen" av Maria Borelius

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

Igår 20:00
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer