Joe Kaeser Matthias Schrader / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
EU:s framtid

Siemens vd: EU:s konkurrenslagar måste reformeras

Konkurrenslagarna måste reformeras och investeringarna i AI ökas för att EU inte ska halka efter USA och Kina, skriver Siemens vd Joe Kaeser på Di Debatt.

EU:s beslutsfattare måste ta möjligheten att skapa förändring i och med den nya lagstiftningsperioden, och de måste göra det med enad röst, skriver Joe Kaeser. Enligt honom är fem åtgärder nödvändiga och brådskande för att göra Europa starkare:

– Se kampen för att bekämpa klimathotet som en möjlighet till utveckling och för Europas industri att bli en global ledare inom miljöteknik.

– Europa måste tala med en enad och stark röst. Först då kommer andra ekonomier att vara mer benägna att komma överens om lika villkor och ömsesidiga handelsavtal.

– Investera i framtidens teknik på ett mer strategiskt sätt. Den privata sektorn måste investera mycket mer i AI.

– Modernisera regelverket för att Europa ska förbli en av de mest attraktiva marknaderna i världen. Konkurrenslagstiftningen måste uppdateras.

– Förbered EU:s medborgare för den digitala världen genom att de europeiska medlemsstaterna utvecklar en gemensam standard och en gemensam plan för att tillgodose framtidens kompetensbehov.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer