Socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) och SD:s gruppledare Mattias Karlsson. TT
Avgångskraven på Strandhäll

SD redo att fälla Annika Strandhäll med M och KD

Sverigedemokraterna säger att man står redo att stödja ett misstroendevotum mot socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S). Detta om de lögnanklagelser som riktats mot henne stämmer, rapporterar Expressen.

SD:s gruppledare Mattias Karlsson säger till tidningen att han anser att S-ministern gett motstridiga svar på varför hon sparkade Försäkringskassans förre generaldirektör Ann-Marie Begler.

– Det ser väldigt illa ut och det ser ut som att man försöker skylla sina egna misstag på sina tjänstemän. Det är verkligen inte förtroendeingivande.

M och KD sa tidigare under onsdagen att Strandhäll måste ge tydligare svar på varför hon sparkade Begler och hotar med att rikta ett misstroende mot henne.

Toppnyheter

Arkivbild på fartyget Stena Impero som har beslagtagits. Stena Bulk
Konflikten i Hormuzsundet

Stena Bulk: Kontakten med vårt fartyg är förlorad

Stena Bulk bekräftar att man har förlorat kontakten med sitt brittiskflaggade fartyg i Hormuzsundet.

”Vi lyckas för närvarande inte komma i kontakt med fartyget som nu rör sig norrut mot Iran”, skriver det svenska företaget i ett pressmeddelande.

Stena Bulk bekräftar också att det är 23 personer ombord på oljetankern. Det finns inga rapporter om att någon ska vara skadad.

”Deras säkerhet är av största vikt för både ägare och chefer”, skriver Stena Bulk, som för närvarande är i nära kontakt med den brittiska regeringen.

Erik Hånell, som är vd för Stena Bulk, säger till TT att det inte är några svenskar ombord på fartyget. Enligt rederiet förlorades kontakten med oljetankern omkring 17.00 svensk tid.

2 tim
Läs mer om Konflikten i Hormuzsundet

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer